Private tuinen

Ons bureau ontwikkelt tuinprojecten vanuit een resultaatgerichte visie en dit in nauw dialoog met onze opdrachtgevers.  In elk ontwerp streven we naar functionaliteit, soberheid en vormgeving waarbij eenheid centraal staat. Dit zowel in materiaalkeuze als beplanting.  Het  vinden van een juist evenwicht tussen esthetiek en functionaliteit  is  onze uitdaging.
De grenzen tussen woning en de  tuin worden vager. Beide vormen een eenheid die voor een opwaardering zorgt voor zowel de architectuur als de tuin. Eenheid ,soberheid en duurzaamheid  zijn hierbij doorslaggevend. Door de  buitenleefruimte  af te stemmen op de architectuur en het interieur van de woning vormt alles één geheel en vloeit alles naadloos in elkaar. 
Less is more, want  overdaad schaadt. Bij materiaal en plantengebruik maken we weloverwogen keuzes passend voor elke concept. Terwijl vroeger de tuin louter als versieringselement werd aanzien is de hedendaagse tuin veel meer dan dat.  De tuin is  de ideale plaats om te onthaasten en te genieten van elk vrij moment. Mensen hebben nood aan een  kwalitatieve buitenleefruimte aansluitend op hun leefomgeving.  Hierbij moeten we   de steeds schaarser wordende ruimte multifunctioneel inrichten en out -of the box denken is hierbij noodzakelijk. Door verschillende functies of behoeften  te  combineren kunnen we verrassende concepten bekomen.  Privacy, onderhoudsvriendelijkheid , functionaliteit zijn maar enkele van de steeds weerkerende behoeften in elk concept.
De natuur is en blijft de belangrijkste inspiratiebron. Een tuin moet meeleven met de seizoenen  en dit kan door een doordachte plantenkeuze.  Hierbij houden we rekening met  de standplaats, oriëntatie en bodemtype. Door een afwisseling van bladvormen, bloei, vruchten, herfstverkleuring  bekomen we opvallende  contrasten of net die weloverwogen eenvoud.
Voor elke opdracht volgen we een weloverwogen planproces  steeds in samenspraak met onze opdrachtgevers. Zo  begeleiden we  de opdracht van ontwerp tot uitvoering  .