Heraanleg omgeving cultuurcentrum De Spil Roeselare

Kwalitatieve openbare ruimte

De Spil Roeselare

Cultuurcentrum De Spil vierde in 2018 het 20 jarig bestaan. Hoog tijd om de verouderde omgeving aan te passen aan de huidige noden.Het ontwerp bied een antwoord op een betere toegankelijkheid vanuit de omgeving en multifunctioneel gebruik van de open ruimte voor de bezoekers en de bewoners uit de buurt. Qua materiaal gebruik werd veel aandacht besteed aan materiaal en kleurgebruik tov het gebouw. Een doorgaand wandelpad zorgt voor een betere toegankelijkheid en zitbanken nodige uit tot gebruik van de publieke ruimte. Open graspleinen en glooien werden beplant met bloeiende hoogstammige bomen die op termijn voor schaduw en contrast moeten zorgen met de hoogbouw.

Opdrachtgever: Stad Roeslaere / Realisatie 2018